Το Μουσείο > Παρουσίαση > Πληροφοριακά

Πληροφοριακά
Διοικητικό Συμβούλιο
Πόροι - στόχοι
Δωρητές
Ανάγκες
Εκθέματα
Επικοινωνία


Το Μουσείο Ραδιοφωνίας, με φόντο τον Πύργο του ΟΤΕ.


Επισκέπτες του Μουσείου κατά την 66η ΔΕΘ

 

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός φορέας μας, προσπαθώντας να υλοποιήσει τους σκοπούς της ίδρυσής του, δηλ. τη μελέτη, υποστήριξη και προώθηση πρωτοβουλιών στο χώρο του ακροάματος, με σκοπό τη συλλογή, διατήρηση και έκθεση πάσης φύσεως υλικού, σχετικού άμεσα ή έμμεσα με τη φωνή και τον ήχο ,κατόρθωσε να υλοποιήσει αυτό το μικρό Ραδιοφωνικό Μουσείο.

Πληροφοριακά: Η Μακεδονική Φωνοθήκη Φωνομουσείο, που ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Κίσκιλα, στην διάρκεια της πενταετούς ζωής της, στεγάζεται από τον Δεκέμβριο του 2000 σε κτίριο που παραχωρήθηκε από την SIEMENS, στο χώρο της ΔΕΘ, απέναντι από το κτίριο της ΧΑΝΘ, υπό την αιγίδα της ΕΡΤ 3, της SIEMENS και της ΔΕΘ.

Το κτίσμα είναι 100 m² και περιλαμβάνει αυτή την στιγμή, μερικά από τα μηχανήματα του ιδρυτή του Πρώτου ραδιοφώνου στα Βαλκάνια, αείμνηστου Χ. Τσιγγιρίδη. Επίσης, περιλαμβάνει παλαιό ραδιοφωνικό υλικό του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ (ΕΙΡ-ΥΕΝΕΔ), μηχανήματα του Στρατού, καθώς και μηχανήματα του θρυλικού ερασιτεχνικού σταθμού ΡΑΔΙΟ ΝΕΣΤΩΡ. Αναμένονται ακόμη παλαιά μηχανήματα από το στοκ της ΕΡΤ Αθηνών, καθώς και μηχανήματα διαφόρων ερασιτεχνών συλλεκτών του ραδιοφώνου, όπως και από την SIEMENS Γερμανίας. Επιπρόσθετα, βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, πλούσιο φωνητικό υλικό με δείγματα φωνών ανθρώπων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα, το οποίο, θα εμπλουτίσει το site του Μουσείου στο internet, μαζί με την Ιστορία της Ραδιοφωνίας, που θα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η προσπάθειά μας είναι η πρώτη που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα.Το έργο μας πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά βαρύ και πολύ σημαντικό για τον τόπο. Το μουσείο είναι διαρκούς λειτουργίας, σε μέρος προνομιακό.

Ελπίζουμε το εγχείρημά μας, να τύχει της ανάλογης προσοχής και βοήθειάς σας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ >